Українсьні дрони вразили склад комплектуючих до КАБ-ів у станиці Кущівська Краснодарського краю

Дрони-камікадзе уразили склад модулів управління та корекції для авіабомб на військовому аеродромі у станиці Кущівська Краснодарського краю.

Про це повідомляє видання ASTRA.

На опублікованих кадрах видно згорілі та пошкоджені модулі УМПК. Джерело видання ASTRA у місцевих службах повідомило, що внаслідок атаки також були пошкоджені літаки, однак їхня кількість та ступніть пошкодження поки що невідомі.

Окрім аеродрому дрони атакували нафтову інфраструктуру та інші об’єкти у Слов’янському, Сіверському та Кущівському районах Краснодарського краю.

Бомби з УМПК – це один з основних засобів ураження російської тактичної авіації на сучасному етапі російсько-української війни.

УМПК перетворює звичайну вільнопадаючу некеровану бомбу на керований боєприпас. Також за рахунок крил, які розкриваються після сходження з пілона, збільшується дальність польоту бомби до десятків кілометрів. Відповідно, літак скидає бомбу до входження в зону ураження української ППО.

Спочатку росіяни перетворювали на кореговані 250 і 500-кілограмові бомби. Однак на сьогодні вони вже обладнують такими модулями півторатонні ФАБ-1500 та касетні РБК-500.

Російські бомбардувальники та винищувачі можуть скидати свої бомби з УМПК на відстані 40—50 км від лінії фронту.

За таких умов сьогодні ворожі літаки майже невразливі для українських засобів ППО чи винищувальної авіації. І це є проблемою, яка потребує системного рішення.

Такі бомби мають інерційну систему із низькою точністю, програмування здійснюється під час передпускової підготовки на підставі координат у точці зльоту.

Орієнтування у польоті може здійснюватися за допомогою сигналів супутникової навігації ГЛОНАСС, GPS або Beidou. Точність влучання бомби за умови видимості супутників не перевищує 8 метрів, зазвичай близько 15.

Від початку 2024 року бойова авіація РФ скинула на позиції Сил оборони України понад 3500 авіабомб. Ця кількість вшістнадцятеро більша порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Джерело: Мілітарний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа