Український фільм про Донбас “Атлантида” переміг на кінофестивалі в Норвегії

atlantyda-rezhysera-valentyna-vasianovycha-1536x864

Українська стрічка про Донбас «Атлантида» режисера Валентина Васяновича отримала головний приз Tromsø International Film Festival, який проходив з 13 по 19 січня 2020 року.

Про це йдеться на офіційному сайті кінофестивалю. Фільм «Атлантида» є спробою проаналізувати можливість виживання людини на території, цілковито зруйнованій війною. На тлі знищеної економіки, інфраструктури, незворотної екологічної катастрофи. Маючи під ногами заміновану пустелю, на яку перетворилася колись процвітаюча земля, герой вперто шукає причини, аби тут залишитися. Найскладнішим випробуванням для нього стає прийняття своєї травмованої особистості, яка зазнала суттєвих змін під час воєнних дій.

atlantyna-vasianovycha

Валентин Васянович працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсерами фільму є також Ія Мислицька та Володимир Яценко. Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори – ветерани АТО, волонтери та солдати збройних сил: Андрій Римарук, Людмила Білека, Василь Антоняк та інші.

rezhyser-valentyn-vasianovych-veze-novu-strichku-na-ve

Раніше фільм вже був нагороджений на 76-му Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти» (іт. «Orizzonti»).

b2711a42259fb6bd54de0a83dfdada6e-1024x429

Кінопроєкт драми “Атлантида” є одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 20 835 000 грн при загальній вартості виробництва фільму 41 835 000 грн. Виробництво стрічки здійснила “Студія Гармата фільм”.

В Україні прем’єра фільму “Атлантида” запланована на 19 листопада 2020 року.

https://www.youtube.com/watch?v=vg8XH-idB4w&feature=emb_logo

Джерело: cinema

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа