Українську конґресвумен звинувачують у незаконній спробі зайти на борт літака з пістолетом

Конґресвумен Вікторію Спартц звинувачують у незаконній спробі провезти зброю в аеропорту Dulles

CNN — Представниці Республіканської партії Вікторії Спартц у п’ятницю було пред’явлено звинувачення у незаконному використанні зброї в міжнародному аеропорту Вашинґтона Dulles, повідомив CNN представник управління столичних аеропортів.

Спартц, республіканку з Індіани, звинуватили в порушенні розділу закону Вірджинії, який забороняє проносити будь-яку зброю, вибухівку або електрошокову зброю в термінал аеропорту авіакомпанії, сказав речник.

У заяві офісу конґресвумен сказано, що в п’ятницю Спартц «випадково взяла у своїй валізі порожній пістолет без магазину чи куль, який, як вона не підозрювала, був у кишені її валізи, під час перевірки безпеки в аеропорту Dulles». За даними її офісу, вона отримала позов, а потім полетіла на засідання Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

За словами представника управління столичних аеропортів, Спартц отримала повістку з’явитися в суд штату Вірджинія. Порушення карається як проступок 1 категорії.

Відповідаючи на запитання про інцидент за участю Спартц, речник Адміністрації транспортної безпеки сказав: «Офіцери TSA IAD виявили вогнепальну зброю калібру .380 під час перевірки безпеки пасажирів. Вогнепальна зброя була розряджена та в особистій ручній поклажі». Адміністрація представила для ЗМІ фото пістолета Спартц.

Спартц, перша народжена в Україні член Конґресу, була обрана до Палати представників у 2020 році і стала провідним республіканським голосом за рішучу відповідь США на вторгнення Росії, але пізніше виступила проти американського пакету допомоги, який включав 61 мільярд доларів для України на початку цього року.

У травні вона виграла праймеріз від Республіканської партії, у якій боролися за місце в 5-му окрузі в північно-східному передмісті Індіанаполіса, тобто буде боротися за місце в Конґресі з рамени республіканців.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа