Українсько-російська дипломатична сутичка на сесії ПАРЄ

Російська делегація, попри фізичну відсутність на сесії ПАРЄ , дистанційно працює над питанням зняття чи пом’якшення санкцїй. Сьогодні в ПАРЄ дискутували питання обмежень проти парламентарів . Друзі Кремля , представники лівих партій , мобілізували своі зусилля , аби довести, що санкції проти депутатів недопустимі, бо ж заважають діалогу.
Ми також мобілізували всі наші зусилля і змогли таки внести в цю резолюцію правки, що Асамблея визнає право санкцій і ” чорних списків” парламентарів, які порушують національне законодавство і не шанують територіальну цілісність країни, порушують норми міжнародного права.

12651168_936010493153431_8829609981550907312_n

Асамблея висловила ” жаль” щодо списків, але визнала право країн на заборону в’їзду політиків , які перед тим, приміром, без узгодження відвідували окуповані території. Наші члени делегаціі- Володя Арьєв, Сергій Соболєв, Олексій Гончаренко під час дискусії навели приклади агресіі РФ. Я говорила про те, що санкції- це не репресії проти когось , а відповідальність політиків за іх діі. І якщо депутати Держдуми голосували за введення військ в Украіну, анексію Криму, не виконали жодного пункту жодноі резолюції ПАРЄ, якщо і досі Надя Савченко за ґратами, а жоден пункт Мінських угод не виконується- то так, має бути відповідальність через санкції.

Iryna Gerashchenko

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа