Українські засоби РЕБ збили російський безпілотник “Орлан”

orlan10

В районі проведення ООС засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки БПЛА противника, який перетнув лінію розмежування на Донеччині. Він належить до російського багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу «Орлан-10» 2019 року випуску, що призначений для ведення розвідки та коректування вогню артилерії. Про це повідомляє Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал-лейтенант Валерій Залужний.
– В Збройних Силах України створена дієва система радіоелектронної боротьби, яка демонструє свою ефективність, – наголосив він.
Це другий безпілотний літальний апарат такого типу, діяльність якого була припинена Об’єднаними силами за останні кілька місяців.
Дослідження цього зразка спонукає до підвищення ефективності РЕБ ЗС України та країн-партнерів. Незважаючи на падіння з висоти 2500 м, основні вузли та агрегати трофейного приладу залишилися неушкодженими.

 

«Орлан-10» виробляє російське ТОВ «Спеціальний технологічний центр» у Санкт-Петербурзі і цей комплекс стоїть винятково на озброєнні ЗС Російської Федерації. Це черговий беззаперечний доказ присутності російських військ, озброєння та техніки на території України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа