Українські програмісти створили програму для перевірки на плагіат

unplag

Протилежності притягуються. Той же закон діє і для оригінальності. Якщо є вона, тобто є і плагіат, який невтомно її переслідує. Чи означає це, що протистояти йому безглуздо? Команда проекту Unplag впевнена в зворотному.

Створивши “розумний” і простий у використанні сервіс перевірки академічних робіт на оригінальність, команда Unplag налаштована оптимістично і вже активно підключає українські та зарубіжні університети і коледжі до своєї системи.

Що ж таке Unplag?

У більш розгорнутому визначенні Unplag – це сервіс, який швидко знаходить текстові збіги, визначає роботи, написані спільними зусиллями студентів, і дозволяє уникати так званого “автоплагіату” (в разі якщо студент скористався своєю попередньою роботою і забув процитувати її в новій).

Програма підходить як для індивідуального використання, так і для взаємодії викладачів і студентів у рамках навчального закладу або окремого факультету. Нещодавно автори запустили безкоштовну перевірку на плагіат, щоб користувачі могли ознайомитися з роботою сервісу. Додатково, Unplag дає університетам тимчасовий доступ до повного функціоналу програми для тестування.

Як працює система? Все максимально просто: завантажуємо документ, вибираємо тип перевірки, отримуємо детальний звіт, а потім виключаємо всі правильно процитовані джерела з результатів пошуку. До того ж, є можливість прокоментувати перевірену роботу студента і порадити, як її поліпшити. Це саме те, що потрібно для підвищення залученості учнів у процес навчання.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа