Українські парламентарі зустрілися з представниками Європейського командування США

Сьогодні народні депутати України, члени МФО “Україні – Євроатлантичний простір!” провели зустріч із Співголовою Українсько-Американської спільної Комісії з реформ у сфері безпеки генерал-майором Девідом Елвіном та представниками Європейського командування США і посольства США. Про це, на своїй сторінці у Facebook, повідомила співголова організації Ірина Фріз.

Зокрема, вона повідомила, що у ході зустрічі генерал Елвін відзначив, що тренування Сил спеціальних операцій(ССО), як показало оцінювання, виявилося найбільш успішним і результативним.

«За його словами, для нормального функціонування ССО необхідне законодавче закріплення їх діяльності, як окремого роду військ. А також те, що головною небезпекою, після завершення успішного створення ССО, є можливе розпорошення цих частин між іншими підрозділами ЗСУ – у такому випадку вони втратять свої унікальні навички», – написала Ірина Фріз.

Парламентар також повідомила, що генерал-майор Девід Елвін відзначив, що відповідно до практики США, сили спеціальних операцій є окремим родом військ і мають своє командування – SOCOM.

«Крім того, під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо важливості підтримки Парламентом Стратегічного оборонного бюлетеня та роботи Яворівського та Хмельницького полігонів», – зазначила народний депутат.

Ірина Фріз проінформувала про те, що в профільному комітеті Парламенту створено робочу групу щодо аналізу підготовленого законопроекту про ССО, яка з понеділка розпочинає роботу.

«Під час зустрічі, Тарас Пастух наголосив на необхідності впровадження якісного демократичного цивільного контролю над сектором безпеки та оборони, задля унеможливлення використання військових підрозділів не за призначенням. Сторони погодилися на важливості розробки комплексного проекту закона з питань демократичного цивільного контролю», – написала парламентар.

Ірина Фріз також повідомила, що колега по фракції Артур Герасимов порушив питання щодо військово-технічного співробітництва та шляхів його розвитку.

«В ході зустрічі члени МФО “Україні – Євроатлантичний простір!” відзначили те, що, розуміючи рівень викликів перед Україною, Верховна Рада робить усе необхідне і залежне від неї, задля зміцнення оборонного потенціалу країни. Окрім того, народні депутати подякували за підтримку, яку надають США у протидії російській агресії», – написала Ірина Фріз.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа