Українські медійні організації ще сподіваються на представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ

Незалежна медіа-профспілка України і Національна спілка журналістів України закликали представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ  – Дуню Міятович створити спеціальну місію з вивчення ситуації з правами журналістів у Криму. Голова НМПУ Юрій Луканов, виступаючи від імені двох організацій  на звітно-виборній конференції Європейської федерації журналістів у Сараєво, нагадав, що кілька днів тому у Криму ФСБ обшукала сімох журналістів, трьох викликали на допит і проти одного порушено кримінальну справу за заклики до дезінтеграції Росії.

Було підкреслено, що репресії проти журналістів на півострові посилюються. І в рамках діалогу неурядових організацій України і Росії вирішити їх неможливо. Потрібне урядове втручання.

Ідею створення місії ОБСЄ в Криму підтримала заступниця голови Союзу журналістів Росії  – Надєжда Ажгіхіна.

Дуня Міятович схвалила ідею створення місії. Вона сказала, що вже працює над цим. Найближчим часом вона відвідає Україну і Росію, де зустрічатиметься з високопосадовцями і питання місії в Криму буде одним з ключових у переговорах.

У виступі Дуня Міятович згадала свою поїздку до Криму два роки тому і події там нагадали їй події двадцятирічної давності у її рідному місті Сараєві, коли починалася війна.

На розгляд конференції ЄФЖ має бути винесена заява щодо ситуації в Криму, які підготували НСЖУ і НМПУ.

Звітно-виборна конференція Європейської федерації журналістів відкрилася сьогодні у Сараєво. Біля ста делегатів з більшості країн Європи та понад сорок гостей взяли участь у конференції.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа