Українські IT-фахівці сприятимуть пришвидшенню вступу нашої країни до НАТО

Українські IT-фахівці сприятимуть пришвидшенню вступу нашої країни до НАТО. Про це Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат України Ірина Фріз заявила в себе на сторінці в Facebook.

Вона розповіла, що Україна вперше взяла участь у змаганнях IT-експертів Північноатлантичного Альянсу (НАТО) EnterpriseArchitectureHackathon 2017.

17883888_1389115797778408_8924240129694934909_n-e1491841489621

«Шість представників військового з’єднання C4ISR нашої команди перемогли. Українська команда була наймолодшою та єдиною, що представляла партнера НАТО, та в склад якої входила дівчина», – відзначила Фріз.

Вона розповіла, що «EnterpriseArchitectureHackathon» побудований на базі бізнес-моделі, що спрямована на підвищення інноваційності в Альянсі. Зокрема, змагання проводилися за трьома напрямками: Modeling, Coding та IoT (Internet of Things). Українські команди взяли участь у двох напрямках — Coding та IoT.

«Основною тематикою завдань напрямку Coding був аналіз великих об’ємів даних в реальному часі (BigDataAnalytics). Тематика IoT напрямку — підвищення рівня безпеки за допомогою IoTдевайсів.

Хакатон проходив за участі трьох груп. BlueTeams – група хакерів з числа військових, в завдання якої входить подолання кризових викликів. GreenTeams – група хакерів, що не бере участі у змаганнях з числа предтавників НАТО, яка має створювати виклики та реалізовувати запропоновані рішення. WhiteTeam – також група, що не входить до змагань та здійснює контроль процесу.

В якості рішення може бути запропонована як архітектурна модель програмного продукту, так і прототип обладнання («заліза»)».

«Переконана, що наші фахівці сприятимуть посиленню Альянсу, а такі заходи пришвидшать вступ нашої країни до НАТО та рівень безпеки держави, в тому числі кібернетичної. Вітаю наших переможців!», – підкреслила Ірина Фріз.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа