Українські депутати домоглися визнання права країни вводити санкції проти політиків, які не шанують національне законодавство іншої країни

Голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко сьогодні повідомила про результати роботи українських парламентарів у сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

«В ці дні українська делегація Верховної Ради в Стасбурзі бере участь у роботі сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи. Ключовими темами цієї сесії мали стати дебати стосовно пролонгації або скасування повноважень російської делегації в ПАРЄ. Російська делегація не приїхала на сесію, оскільки усвідомлювала, що санкції та обмеження її в правах будуть продовжені через невиконання жодного пункту, жодної резолюції Ради Європи стосовно анексії Криму та окупації Донбасу. Попри втечу, російська делегація, через своїх сателітів, намагалася винести на порядок денний кілька важливих питань з метою пом’якшення санкцій або їх скасування.

Зокрема, відбулася серйозна дискусія, яку ініціювали близькі до Кремля партії щодо неприпустимості будь-яких санкцій проти політиків. Нашій делегації вдалося внести в резолюцію з цього приводу надзвичано важливі поправки і визнати право країни вводити санкції проти тих політиків, які не шанують національне законодавство іншої країни. Асамблея визнала: якщо будь-який політик, без узгодження з українською владою, в’їжджає на окуповані території Криму або Донбасу через неконтрольовані ділянки державного кордону, Україна може внести такого політика в список небажаних осіб», – заявила Ірина Геращенко.

За словами голови комітету, важливим також був виступ на сесії ПАРЄ Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, який вперше визнав фундаментальні виклики, які стоять перед Радою Європи в контексті конфліктів на Європейському континенті.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради Received: from webmail.uh.ua  localhost 78.111.190.4

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа