Українські Bayraktar TB2 візьмуть участь у Sea Breeze – 2021

zobrazhennya_2020-11-24_131027

Українські ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 візьмуть участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze – 2021.

Такі деталі озвучили у пресрелізі ВМС ЗС України.

Під час навчання основна увага буде зосереджена на відпрацюванні взаємної сумісності та спільному виконанні завдань з країнами-партнерами відповідно до стандартів НАТО.

Також в морі буде виконано практичні артилерійські стрільби та відпрацьовано заходи протиповітряної оборони.

– Особливістю навчань стане використання ударного оперативно-тактичного безпілотного літального апарату Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗС України, який виконуватиме різноманітні завдання під час проведення навчань, – повідомив капітан 1 рангу Олексій Доскато.

У листопаді 2020 року ударні Bayraktar TB2 залучались до дослідницьких навчань в рамках командно-штабних навчань 28-ї окремої механізованої бригади на 235 Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів.

Marshrut-polotu-Bayraktar-TB2-u-Mykolayivskij-oblasti-24-lystopada-2020-rokuМаршрут польоту Bayraktar TB2 у Миколаївській області 24 листопада 2020 року Скріншот MilitaryAviationInUa

24 листопада 2020 року, злетівши з аеродрому Кульбакине у Миколаєві середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 здійснив переліт до території полігону «Широкий Лан» та здійснив декілька його обльотів.

В ході навчання основна увага приділяється оцінюванню спроможностей безпілотних авіаційних комплексів.

Perelit-Bayraktar-TB2-z-Hmelnytskoyi-oblasti-do-Mykolayivskoyi Маршрут перельоту Bayraktar TB2 з Хмельницької області до Миколаївської Скріншот MilitaryAviationInUa

Перед цим ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 брали участь у стратегічних навчаннях «Об’єднані зусилля 2020».

Армійці застосовували взаємодію дронів реактивними системи залпового вогню «Ураган» та ракетного комплексу «Вільха», також відпрацьовувались завдання у взаємодії зі штурмовою та морською авіацією.

Obraz124124ets-oblozhky-2-2Bayraktar TB2 в ході випробувань в Україні з повним комплектом озброєння Фото: АрміяInform

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа