Українська учасниця кваліфікації Australian Open Ястремська виходить у чвертьфінал у казковій серії

Yastremska

Мельбурн, 22 січня (Reuters).

Кваліфікаторка Даяна Ястремська продовжила свій казковий похід до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Австралії в понеділок, розгромивши двічі колишню чемпіонку та 18-ту сіяну Вікторію Азаренко з рахунком 7-6(6) 6-4.

Українська 93-я ракетка світу, яка приголомшила чемпіонку Вімблдону Маркету Вондроусову в першому раунді, мала наполегливо боротися, але була винагороджена за свою агресію 38 вінерами, щоб увійти до половини розіграшу без перших 10 посівів.

«Я відчуваю, що моє серце збирається вискочити з мого тіла», – сказала 23-річна спортсменка після найбільшої перемоги в своїй кар’єрі. “Я програвала тай-брейк, я програвала другий сет, я завжди відчувала, що біжу за поїздом. Але я думаю, що я трохи боєць, тому я виграла цей матч”.

У важкій битві на базовій лінії, де практично не було гри в сітку, Ястремська зробила перший із шести брейків на подачі в стартовому сеті, а Азаренко відіграла наступні чотири ґейми, щоб вирватися вперед.

Азаренко, послідовна чемпіонка в 2012-2013 роках і півфіналістка Мельбурна минулого року, подала в сеті, але Ястремська продовжувала чинити тиск протягом п’яти двійок і, нарешті, реалізувала свій четвертий брейк-пойнт, щоб зробити тай-брейк. Тай-брейк був таким же напруженим, але українка закріпила його своїм 21-м віннером, блискучим ударом форхендом, який був занадто швидким і глибоким для 34-річної Азаренко.

Після першого сету обидві гравці взяли тривалі перерви у ванній кімнаті, і білоруска Азаренко відзначилася, побігши до рахунку 3-0 майже до того, як Ястремська встигла перевести дух.

Yastremska2

Українка загальмувала прогрес Азаренко, а потім повернулася в атаку, знову знайшовши свої різкі віннери і виграла п’ять ґеймів поспіль.

Двома ґеймами пізніше вона витримала подачу на матчі, завдавши удару ще одним сильним бекхендом, щоб організувати зустріч з чешкою 50-ю ракеткою світу Ліндою Носковою в її першому чвертьфіналі Великого шолома.

Репортаж Ніка Малвенні, редагування Пітера Резерфорда

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа