Українська мова повинна стати офіційною у Європейському Союзі

Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції організував та провів сьогодні комітетські слухання на тему: «Українська мова в контексті євроінтеграції: виклики і відповіді». Метою заходу була підготовка законодавства для сертифікації української мови як іноземної для країн ЄС. Під час відкриття заходу Голова комітету Ірина Геращенко наголосила, що право на підтримку власної культури це одна з цінностей, яка покладена в основу європейської спільноти.

«Європейський союз, це, насамперед, культурні цінності, а не круасани і кава. Мета сьогоднішнього заходу – усвідомити, що парламент має додатково зробити, щоб підтримати українську мову в Європі, як на шляху євроінтеграції зберегти свою самобутність. В ході цього діалогу ми здобудемо  важливі матеріали для вдосконалення українського законодавства», – заявила Ірина Геращенко.

В свою чергу, Голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Оксана Юринець заявила : «Сьогодні ми не будемо багато говорити, а слухати, що ми, як законодавці можемо зробити. Ми не можемо інтегруватися в європейське співтовариство, не пропонуючи свою мову. Україну можуть пізнати саме через українську мову. Ми намагаємось, щоб на конференціях в ЄС, коли ми будемо головувати, наступною офіційною мовою була українська».

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Scr

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа