Українська делегація в Мінську ставитиме як першочергові питання безпеки і гуманітарні

Про це на сторінці Facebook написала представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську Ірина Геращенко.

«Українська делегація в Мінську ставитиме як першочергові питання безпеки і гуманітарні. Про це міністр Павло Клімкін заявив перед початком переговорів. Українська сторона висловлює обурення фактом невідкриття КПВВ ” Золоте”, яке заблоковане з березня 2016 року. Міністр заявив, що готовий сьогодні запросити на відкриття КПВВ своїх колег Штанмайєра і Еро, можливо хоч так росіяни дадуть відмашку ОРДЛО не знущатися над цивільним населенням і відкрити, нарешті, цей пункт», – наголосила парламентар.

«Україна наполягає на якнайшвидшому звільненні заручників і ми підніматимемо це питання як ключовий пріоритет. Україна занепокоєна щоденним порушенням режиму тиші і надасть переконливий фактаж порушень, того, як працює російський воєнторг на Донбасі», – додала Ірина Геращенко.

«І ще одна важлива тема – створення з боку РФ екологічної катастрофи на Донбасі, починаючи з водопостачання (Торецьк, що вже тиждень без води), і продовжуючи іншими подібними історіями, які сьогодні підніматиме міністр і українська делегація», – зауважила політик.

Джерело: поштова розсилка Received: from webmail. uh.ua [93.190.43.23]; Tue, 29 Nov 2016 13:41:18 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа