Українську антипутінську співанку підхопив увесь світ

Українську... Фото 3 Андрій Дещиця заспівав біля посольства Росії у Києві

Уся світова спільнота піднялася на захист України від російських агресорів, нацькованих Владіміром Путіним. Та не менш відчутним ударом, ніж економічні санкції, по реноме цього одіозного політика, що вважає себе фюрером, завдала зовні невибаглива українська пісенька «Путін ху*ло, ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла-ла». Уперше документально зафіксована в Харкові 30 березня 2014 року, коли пісню виконали на спільному марші шістдесят тисяч футбольних фанатів «Металіста» та «Шахтаря». Після того, як відеоверсію було завантажено на YouTube, вона стала популярними шлягером і пішла гуляти світом. З’явилася купа альтернативних відеокліпів. Пісню підхопили не лише фанати інших футбольних клубів, а й активісти Євромайдану та учасники акцій на знак солідарності з боротьбою українського народу проти путінської агресії. Так вона фактично стала народною співанкою.

На цю ж тему в соціальній мережі вже з’явилися і патріотичні вірші.

Брехнями хвалиться політик російський,

Зі сходу вгризається зло,

Є три істини: Крим – український,

Сектор – правий, Путін ху*ло!

А 14 червня більше двохсот активістів пікетували посольство Російської Федерації у Києві, вимагаючи припинити військову агресію проти України. Люди зірвали російський триколор із флагштока, повибивали камінням усі шибки в будівлі, закидали фасад яйцями та зеленкою. Вони поперевертали автівки дипломатів і прикрасили їх написами, адресованими Путіну. До пікетників прийшов в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця. Він сказав, що підтримує вимогу людей до Путіна, але виступив лише за мирний пікет. Усе ж Дещиця підтримав Україну по-фанатськи і разом із активістами заспівав український народний хіт «Путін ху*ло». Відеозапис того виконання, розміщений на Youtube, уже переглянули більше мільйона разів.

Цього ж дня близько двохсот проукраїнських активістів пікетували консульство Російської Федерації в Одесі. Охорону будівлі забезпечували бійці батальйонів «Шторм», «Одеса» та приватної охоронної фірми «Гепард». Коли зав’язалася бійка, представники «Гепарда» розбили голову одному з учасників акції, його госпіталізували. Під консульством РФ у Львові ультрас разом із представниками Автомайдану та Самооборони помолилися за загиблими війсьвиками і мирно розійшлися. А перед приміщенням залишили труну для Путіна. І на обох цих пікетах звучав хіт «Путін – ху*ло».

Нині цю пісню можна слухати у різних аранжуваннях і з різними виконавцями. У мережі вже викладено більше десятка варіантів знаменитої співанки. Одним  із перших політиків, хто заспівав її, став «вільний радикал» Олег Ляшко. Нині про Путіна співає увесь світ. А ультрас київського «Динамо» запропонували учасникам чемпіонату світу з футболу використати пісню «Путін – ху*ло» як неофіційний гімн змагань. Принаймні на матчах за участю збірної Росії вона вже звучить у Бразилії.

Знають цю українську співанку і в Росії. До речі, популяризував її там голова комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков, який у грубій формі зажадав від президента України Петра Порошенка звільнити з посади Андрія Дещицю. Після цього рейтинг українського міністра значно зріс. За даними «Радио ЭХО Москвы» на запитання: «Чи засуджуєте ви вчинок виконуючого обов’язки глави українського МЗС Андрія Дещиці?» позитивну відповідь дали всього 20,8%, а негативну – 77,2%! Тож і більшість росіян переконана в тому, що їхній Путін таки ху*ло.

                                                Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа