Українські товариства Австралії закликають Уряд України відкликати “тютюновий позов” в СОТ

Cоюз Українських Організацій Австралії закликає Уряд України відкликати “тютюновий” позов до Світової Організації Торгівлі проти Австралії.

Суть спору була відкрита в 2012 році де Україна виступила проти дизайну і зображень на пачках цигарок де показано фотографії людських органів та самих людей, які постраждали від тютюнопаління.

В країнах де такий дизайн затверджено, різко падають продажі цигарок.

Україна виступила проти запровадження такого дизайну і це свідчить про те, що Уряд, а зокрема міністерство економіки любіює комерційні інтереси потужні компанії по виробництву цигарок.

Про це йдеться в сюжеті “Дали прикурити” програми Слідство Інфо на Громадському ТВ. (https://www.youtube.com/watch?v=rIFfka2ykJ4)

В березні цього року президент Cоюз Українських Організацій Австралії (CУОA)  Стефан Романів під час зустрічі в Адміністрації Президента України та в комітеті зкордонних справ Верховної Ради України наглошував на “неприпустимості продовження даного спору, оскільки він шкодить іміджу України, бо цей позов явно лобістський”, наголосив Романів.

“Зараз потрібно спитати з тих, хто в Уряді лобіює інтереси потужних тютюнових компаній та готує позови в СОТ. Ї би варто було замислитись над реформами та пошуком грошей для інвестицій, а не займатись безглуздими спорами”, наголосил Стефан Романів.

Президент CУОA наголошує, що спір в СОТ підриває позитивні стосунки між Австралією та Україною, які нещодавно вийшли на новий та якісно-позитивний діалог.

“Вся титанічна праця в будуванні міждержавних стоунків в один момент може зникнути через те, що Україна й далі судиться в СОТ з Австралією і тим самим відстоює інтереси приватних компаній”, йдеться в прес-релізі CУОA

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа