Українські підземні сховища здаватимуться іноземним компаніям

На фото: Вадим Чупрун Фото: dt.ua

Заступник голови НАК “Нафтогаз” повідомив про те, що його компанія вивчає можливість здачі в оренду іноземним компаніям підземних сховищ газу.

Він також  підкреслив, що 2011 рік став проривом для України у вивченні сланцевого газу – з низкою компаній підписані угоди про конфіденційність, про співпрацю, а також про територіїінтересів.  Серед цих компаній – ExxonMobil, Chevron, Halliburton, Total, RWE, Eni і StatOil . Раніше компанія Shell оголошувала про намір інвестувати близько 600 мільйонів доларів у видобуток сланцевого газу в Україні.

“Відзначу також, що ми ведемо переговори не тільки з приводу співпраці у сфері видобутку нетрадиційних джерел вуглеводнів, а й в інших сферах. Зокрема компанія ExxonMobil проявила інтерес до використання наших газових сховищ. Мова йде про можливу їх оренду в майбутньому, для подальших поставок газу, в тому числі і сланцевого газу українського видобутку, європейським споживачам. Ну треба ж їм буде його десь зберігати? І ми їм таку можливість представимо”, – цитує Вадима Чупруна ТСН.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа