Українські організації Росії візьмуть участь в річних зборах СКУ

29-31 серпня 2014 р. у Києві відбудуться річні загальні збори

Світового Конгресу Українців

Річні загальні збори СКУ протягом триденної зустрічі учасники зборів підсумують працю СКУ за 2013-2014 р.р., обговорять актуальні для української спільноти питання, обговорять проблеми світового українського руху. У ювілейний шевченківський рік збори пройдуть під знаком вшанування памяті Великого Кобзаря.

У роботі зборів візьмуть участь представники складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33 країнах світу, та представники організацій із країн, з якими СКУ підтримує зв`язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

1 вересня запланована подорож по Дніпру до Канева на могилу Тараса Шевченка.

Членами СКУ від Росії є 5 регіональних організацій (регіональна громадська організація «Українці Москви», Українська національно-культурна автономія Санкт-Петербурга, Центр української культури «Сірий клин» Омської області, духовно-просвітницький центр «Просвіта» Приморського краю, Саратовське земляцтво українців Поволжя). Ці організації визначають своїх представників на річні збори СКУ. Члени інших організацій, українські активісти можуть зголоситися як гості зборів.

Прохання до українських організацій, окремих активістів, які зацікавлені в участі в річних загальних зборах СКУ, надіслати свої пропозиції.

Учасники зборів самі покривають всі витрати, включно проїзд і проживання.

Член Ради Директорів СКУ від Росії

В. Семененко

Москва, 11.07.2014

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа