Українські морські піхотинці отримали сертифікат взаємосумісності НАТО

У Феодосії, воїни батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де командиром підполковник Дмитро Делятицький, традиційно відзначили своє професійне свято – День морської піхоти.

Українські морські піхотинці на сьогодні є одними з найпідготовленіших військовослужбовців в Збройних Силах України. Воїни в чорних беретах постійно залучаються до міжнародних навчань, миротворчих контингентів, місій. Яскраве підтвердження тому – успішне проведення гуманітарної операції в Лівії з евакуації громадян України та інших країн, проведення щорічних українсько-американських навчань «Сі Бриз» та щорічних українсько-російських «Фарватер миру», залучення українських морських піхотинців до операції НАТО в Середземномор’ї «Активні зусилля» у 2008 році, миротворча місія на Балканах у 2008 році та багато інших. Символом честі і доблесті морського піхотинця є чорний берет.

Заступник командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України з берегової оборони – начальник центру військ берегової оборони полковник Ігор Воронченко розповів про перспективи розвитку морської піхоти в Україні. Так, до 2017 року на базі військових частин військ берегової оборони ВМСУ буде розгорнуто бригаду морської піхоти ВМСУ під Сімферополем, батальйони морської піхоти у Феодосії та Керчі.

Нещодавно від наших закордонних партнерів надійшло підтвердження про отримання сертифікату НАТО щодо взаємосумісності одного з підрозділів морської піхоти. Процес тривав чотири роки. Ми пройшли чотири оцінки НАТО. Цей сертифікат діє протягом трьох років. Віднині наші морські піхотинці можуть брати на рівних участь у міжнародних миротворчих операціях з найкращими бойовими підрозділами світу, – підкреслив полковник Воронченко і вручив командиру батальйону відповідний сертифікат.

До привітань приєдналися представники Феодосійської міської ради, ветерани, шефи. Численні військовослужбовці отримали відзнаки та заохочення і були відзначені грамотами.

А на завершення «чорні берети» порадували гостей показовими виступами з рукопашного бою, демонстрацією дій морської піхоти з захоплення терористів, ведення вогню з мінометів БТРів та стрілецького озброєння.

Руслан Семенюк,

РМЦ МОУ, АР Крим,

фото автора

Received: from f255.mail.ru [217.69.128.180] (envelope-from [email protected]Tue, 20 Nov 2012 11:20:38 +0200 X-Originating-IP: [92.49.221.233]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа