Українські іспаністи про “золото Райху” на український лад

Його високо поважності,

панові Херардо Анхелю Бугальйо Оттоне,

Надзвичайному і Повноважному Послу

Королівства Іспанія в Україні.

Високоповажний пане Посол,

 За повідомленнями засобів масової інформації (сайт «Українського тижня» від 03.02.2014 р.), українці, які проживають в Іспанії, провели пікетування розташованих у готельному комплексі «Rincón Andaluz» у Марбельї апартаментів, що належать главі адміністрації Черкаської області Сергію Тулубу.

Цей факт не може не турбувати нас – людей, які впродовж багатьох років займаються промоцією в Україні іспанської мови та культури.

Свого часу на Лондонській (1997 р.) Міжнародній конференції з проблем «нацистського золота» експертами було оприлюднено надзвичайне повідомлення: якби швейцарські банки не обслуговували нацистський режим гітлерівської Німеччини, то Друга світова війна завершилася б приблизно на рік раніше. А це означає, що вдалося б вберегти мільйони людських життів.

Ми розуміємо, що кожна країна зацікавлена в іноземних інвестиціях – державних чи приватних. Але кошти, які вкладаються в економіки інших країн одіозними представниками партії регіонів та компартії України сьогодні оплачуються не лише визиском, але й кровю наших співгромадян.

Однією з таких одіозних постатей є Сергій Тулуб. Щоб переконатися в цьому, досить переглянути в Інтернеті хроніку репресій щодо учасників черкаського Євромайдана.

Нині створюється парадоксальна ситуація, коли противники асоціації України з Європейським Союзом безборонно ведуть свій бізнес (особисто або через родичів чи підставних осіб) у країнах ЄС.

У звязку із зазначеним просимо, Ваша Високоповажносте, довести нашу стурбованість і зміст цього листа до відома Уряду Вашої країни.

Просимо іспанські власті розпочати перевірку наявності в Іспанії обєктів нерухомості, що належать Сергієві Тулубу, його синові Борису та дружині Галині, а також легальності придбання ними зазначених обєктів у разі, якщо такі факти мали місце.

Ми вважаємо, що ноги цих людей не повинні ступати святою землею Федеріко Гарсії Лорки.

Нам би не хотілося, щоб бізнес в Іспанії цих людей негативно вплинув на імідж Вашої країни в українському суспільстві.

З щирою повагою,

Сергій Борщевський, Перший віце-президент Асоціації українських письменників,

Надзвичайний і Повноважний Посланник 2 класу,

кавалер ордена Травня Аргентинської Республіки.

Богдан Чума, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Львівського Національного університету імені Івана Франка, член Асоціації іспаністів України

Олександр Пронкевич, професор, доктор філологічних наук, Президент Асоціації

іспаністів України.

Віктор Шовкун, перекладач, член Національної спілки письменників України.

Ірина Бонацька, викладач, перекладач, Перший віце-президент Асоціації іспаністів

України.

Ігор Оржицький, доцент кафедри романської філології та перекладу Харківського Національного університету ім.. Василя Каразіна, член Асоціації іспаністів України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа