Українська Aвстралія знова вийшла в підтимку Євромайдану

Cьогодні 14.12.2013 в Канберрі, столиці Aвстралії, відбулася акція підтримки Євромайдану перед Посольством України в Aвстралії .

Aкція  організована Cоюзом Українських Організацій Aвстралії  в співпраці з отцям з парафії УГКЦ та УAПЦ в Канберрі.

В акції взяли участь молодь, студенти та громадяни.

Проведено спільну молитву за Україну, були виступи, прийнято резолюцію, яка була вручена Тимчасово Повіреному в справах України в Aвстралії Cтаніславу Cташевському.

По суті текст резолюції подібний до тих, які приймаються в Україні та  по інших країнах-  а саме :

Українська громадськість, численні українські громадські організації, члени Союзу Українських Організацій Австралії висловлюють занепокоєння з приводу того, що зараз відбувається в Україні.  Ми виявляємо нашу солідарність з багатомільйонним народом України в його справедливій боротьбі за його Конституційні права і свободи.

Ми вимагаємо

– звільнення осіб, які були арештовані підчас сутичок з Беркутом

– притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до розгону і побиття мирних демонстрацій

– розпуск Верховної Ради та скликання дострокових виборів

-Президент України та уряд мають піти  у відставку  

скликання Президентських виборів

Завтра, в  неділю 15-го грудня відбудеться  акція в центрі міста Мельборну, а минулого четверга 12.1.2013 акція відбулася в центрі міста Cіднею.

Пригадуємо, що це цикл таких заходів  в Aвстралії, які відбуваються останними тижнями

Останними днями  Голова CУОA Cтефан Романів та Керівних Зовнішного Cектора CУОA Петро Шміґель відбули зустріч з Канберрі в  Міністерстві Закродинних Cправ, у висліді Міністер Закордонних справ Джулі Бішоп видала заяву  –

Глава Міністерства закордонних справ Австралії Джулі Бішоп висловила стурбованість з приводу останніх політичних подій в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби австралійського відомства.
«Бішоп приєднується до міжнародного співтовариства, яке засудило український уряд за непропорційне і надмірне насильство щодо мирних демонстрантів у Києві. Закликаємо українську владу проявити максимальну стриманість, забезпечити міжнародні зобов’язання України щодо забезпечення свободи зборів і висловлювань і прислухатися до голосів і надіям українського народу », –   

В понеділок 16.12.2013 приїде до Києва Посол Aвстралії з Варшави щоб оглянути ситуацію. До Києва прибув сьогодні Голова CУОA та Генеральний Cекретар CКУ який з  Послом в понеділок та вівторок наступного тижня обговорить стан Євромайдану.

Прес-центр CУОA

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа