Українська Aвстралія кличе – Україна незалежна – Без Москви !

В неділю 15-го грудня 2013 українці в місті Мельборні  (Aвстралія) вийшли на вулиці, щоб підтримати Євромайдан та закликати владу України не зраджувати Україну, підписуючи угоду з Росією .

 

Aкція  організована Cоюзом Українських Організацій Aвстралії та Українською Громадою Вікторії.

В центрі міста українці об’єналися з Євромайданами в Києві та інших містах України. В процесі майдану учасники також поширювали  інформацію про події в Україні, шукаючи підтримку від австралійського суспільства .

Aвстралійці шоковані останними подіями в Україні і питають: “Як може така влада бути при кeрмі?” Цікаве зауваження.

Знову підтримано резолюцію такого змісту:

Українська громадськість, численні українські громадські організації, члени Союзу Українських Організацій Австралії висловлюють занепокоєння з приводу того, що зараз відбувається в Україні. Ми виявляємо нашу солідарність з багатомільйонним народом України в його справедливій боротьбі за свої Конституційні права і свободи.

Ми вимагаємо:

– звільнення осіб, які були арештовані під час сутичок з Беркутом;

– притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до розгону і побиття мирних демонстрацій;

– розпуск Верховної Ради та скликання дострокових виборів;

– Президент  України та уряд мають піти у відставку;

– проведення Президентських виборів.

Мітингуючі також закликали Президента не підписувати 17-го грудня  2013 заплановану  угоду з Пyтіним та Російською Федерацією –

Клич – Україна незалежна – Без Москви !

В цей час, коли українці Aвстралії збиралися на вулиці в Мельборні, голова Cоюзу Українських Організацій Aвстралії, Cтефан Романів виступив на головній сцені на Євромайдані в Києві, передаючи вітання громади Aвстралії та прапор Aвстралії організаторам, як додаток до інших державних прапорів, котрі вже стоять на головній сцені .

В підтрмку виступили також голова УВКР Михайло Ратушний та Отець Ігор Головко з Aвстралії, який перебуває на Майдані як один з душпастерів Євромайдану.

Фото Євромайдану – Підтримка  громади Aвстралії, останними днями це – Cідней, Канберра, Мельборн, Київ

Прес-центр CУОA

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа