Українка Ястремська проходить у півфінал у Мельбурні

Yastremska24

Мельбурн, 24 січня (Reuters). У середу Даяна Ястремська обіграла чешку Лінду Носкову з рахунком 6-3 6-4 і вийшла в півфінал Відкритого чемпіонату Австралії, ставши першою учасницею кваліфікації серед жінок, яка потрапила до чотирьох останніх у Мельбурні від часу турніру 1978 року.

Борючись за 30 градусів за Цельсієм (86 градусів за Фаренгейтом), потужний форхенд українки зрештою здолав 19-річну чешку, яка була наймолодшим гравцем, що залишилася в жеребкуванні.

Ястремська, 23 роки, йде по стопах Крістін Дорі, останньої учасниці кваліфікації, яка дійшла до півфіналу Мельбурн Парк 45 років тому.

«Я вважаю, що приємно творити історію, тому що в той час я не народилася», — сказала Ястремська на корті після матчу.

«Наступне покоління творить свою історію, і я така щаслива і втомлена».

На початку першого сету гравці обмінялися брейками, але саме Ястремська вийшла вперед у восьмому геймі, коли Носкова завдала бекхенду.

Незважаючи на те, що українка не змогла взяти майже половину своїх перших подач, протягом усього матчу продовжувала тиснути, серією віннерів форхендом.

Носкова не змогла використати брейк-пойнт, коли вона поступалася з рахунком 5-3, а Ястремська завершила перший сет за 36 хвилин ще одним влучним ударом форхендом.

Обидві гравчині пішли з корту після першого сету, рятуючись від спеки, і Носкова довго розмовляла зі своїм тренером після повернення.

Гравці були на рівні протягом усього другого сету до сьомого гейму, коли Ястремська зафіксувала свій третій брейк-пойнт, вигравши з бекхенду, залишивши Носкову на дальній стороні корту.

Вона завершила матч на подачі, коли Носкова вдарила з бекхенду, перервавши спробу чешки отримати свій перший титул в одиночному розряді та ставши першою кваліфіканткою, яка досягла цієї стадії Великого шолома після того, як Емма Радукану виграла Відкритий чемпіонат США у 2021 році.

«Я насправді не відчуваю, що граю добре, я просто намагаюся грати так, як можу, тому, що я дуже втомилася», – сказала Ястремська.

«Я намагаюся взяти від себе максимум, що можу, а решта — це лише боротьба».

Yastremska24-1

Пригнічена Носкова, яка завдала великого розладу в третьому раунді, нокаутувавши першу ракетку світу Іґу Святек, сказала, що умови були складнішими під час спеки в середу, коли м’ячі летіли, а її суперниця грала швидко.

«Мені не вдалося налаштуватися і поставити голову в матч з самого початку», — сказала Носкова журналістам. “Тож вона просто була лідером і контролювала гру весь час”.

93-я ракетка світу Ястремська, яка вже обіграла двох чемпіонок Великого шолома під час турніру, зустрінеться або з 12-ю сіяною Чжен Ціньвень з Китаю, або з 75-ю ракеткою світу з Росії Анною Калінською, які зіграють свій чвертьфінал пізніше в середу.

Репортаж Соналі Пола; Редагування Пітера Резерфорда

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа