Українка відсудила $96млн. через будівельний обвал у Філадельфії

rs_phillythumb2_x_20170525_pcollapse09_yy_359493646-1

У Філадельфії іммігрантка з України Марія Плекан відсудила 95,6 мільйонів доларів компенсації після отримання важких травм через обвалення будівлі 2013 року, пише СвітUA.

Адвокат українки Ендрю Стерн повідомив, що Плекан разом з іншими потерпілими подала судовий позов щодо компанії, через яку стався обвал будівлі. Після 17-тижневого суду відповідачі виплатять постраждалим 227 мільйонів доларів, частину з яких, а саме 95,6 мільйонів, отримає українка.

52-річна Марія Плекан 2013 року під час інциденту зазнала серйозних травм. Того дня жінка зайшла у комісійний магазин на 4 поверсі. Саме в цей час сусідній будинок обвалився на будівлю, в якій була іммігрантка.

Внаслідок цієї трагедії загинуло 7 людей, десятки осіб було поранено. Марія Плекан провела під завалами понад 13 годин після чого їй довелось пережити понад 30 операції, однією з яких стала ампутація ніг до стегна. Також, в українки діагностували ниркову недостатність, а через пошкодження горла вона на кілька місяців втратила здатність розмовляти.

Після того як Марію виписали з лікарні, вона жила в будинку для літніх людей у Західній Філадельфії, де її регулярно відвідували двоє дітей та перекладач, які прилітали з України.

Адвокат Ендрю Стерн додав, що правила конфіденційності в арбітражному процесі не дозволяють йому розкривати суми компенсацій, які отримають інші постраждалі та родини загиблих.

Варто відзначити, що за вироком суду фінансову відповідальність за трагедію 2013 року покладено на Армію порятунку, Річарда Башіано (нью-йоркський гравець на біржі нерухомості) та його компанію STB Investments Corp., а також на головного архітектора центральної частини міста Плато А. Марінакоса-молодшого.

Суд визначив, що Армія порятунку проігнорувала попередження про небезпеку,  а присяжні визнали, що Башіано найняв некваліфікованих та неліцензованих підрядників для виконання робіт за рекомендацією Марінакос-молодшого. В результаті цього грошові стягнення на користь постраждалих було розділено таким чином: 200 мільйонів доларів має сплатити Армія порятунку, 27 мільйонів доларів – Річард Башіано та STB Investments Corp.

Джерело: ukrainianpeople.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа