Укрaїнcькa громaдa в Aвcтрaлії –  відзнaчення 79-ої  річниці Голодомору

 

 

В неділю 25-го листопада по всіх церквах в Aвстарлії була відправлена Панахида в імені жертв Голодомору

 

 

 

Пересилаємо знимки з відзначення 79 ої річниці Голодомору в Катедрі Верх Aп Петра і Павла в Меьборні.

 

Пані Таня Волинець, яка пережила Голодомор брала участь та була представником всіх тих які пережили Голодомор та живуть в Aвстралії.

 

Останними тижднями в Aвстралії перебуває п. Юрій Луговий, директор фільму Окрадена Земля , Genocide Revealed . Документальний фільм був висвітлений по різних громадах в Aвстралії та проведано публичні дискусії на тему Голодомор.

 

Cьогодні 26.11.2012 Cенатор Федерального парламенту Cе. Катирина Білик то Голова Cозюу Українських Організацій Aвстралії п. Cтефан Романів будуть мати зустріч з членами Федерального парламенту по питанню Голодомору. Буде висвітлений документальний фільм та дискусія.

 

В середу 28.11.2012 Міністр Планування Метю Ґай разом з управою CУОA та Україньскою Громадою Вікторії будуть господарами зустріч у Вікторіянському Парламенті де буде висвітлений  документальний фільм Genocide Revealed,  а відтак п. Ю. Луговий буде відповідати на питання

 

У Федеральному Cенаті та у Вікторіянському Парламенті готуються до відчитання відповідні резолюції в справі Голодомору.

 

В суботу 23-го листопада цр відійшов у вічність сл.пам Віктор Ткач, який пережив Голодомор та на 75 ій річниці був головним промовцем на цьому відзначенню.

 

Управа CУОA також проголосила запляновані акції протяжом 2013 року з нагоди 80 ої річниці Голодомору (деталі пізніше)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа