Україна заявила в ПАРЄ, що Росія показує небажання виконувати Мінські угоди

Відкрита ворожість до українських представників показує реальні наміри РФ в питанні звільнення заручників і полонених.

Про це в своєму виступі в ПАРЄ заявив народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

«Від імені делегації я висловлюю серйозну заклопотаність кричущими діями Російської Федерації проти народного депутата і представника України в Тристоронній контактній групі на переговорах в Мінську з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко», – зазначив народний депутат.

«На жаль, на прикордонному контролі їй було відмовлено у відвідуванні Росії, як особи, яка несе «загрози національній безпеці Російської Федерації». Майте на увазі, що Ірина Геращенко відіграє ключову роль в Мінській контактній групі з питання звільнення заручників. А справа Надії Савченко – справа одна з ключових », – зазначив парламентар.

«Від імені української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи, я підтверджую мої сумніви в тому, що Російська Федерація готова вживати належних заходів для виконання Мінських угод», – сказав народний депутат.

«У фсбешному документі стоїть дата 8 березня. Це говорить про те, що дії проти Ірини Геращенко були сплановані заздалегідь. Відкрита ворожість до українських представників показує реальні наміри Російської Федерації в питанні звільнення українських заручників і полонених, як це згадується в Мінських угодах », – зазначив у своєму виступі Володимир Ар’єв.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа