Україна захопила турецький ринок військово-транспортної авіації

Україна співпрацюватиме із Туреччиною у сфері атомної енергетики, авіабудування і розвитку транзитних коридорів. Ці та інші домовленості були досягнуті сьогодні у рамках 10-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торгівельно-економічного співробітництва. Про це написав  у своєму Твітері Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, який очолює українську делегацію.

За його словами, сторони домовилися про надання Україною Туреччині консультаційних послуг щодо безпеки АЕС, підготовку усіх категорій персоналу АЕС, стажування в Україні турецьких студентів та аспірантів.

«Ми домовились про українсько-турецьке партнерство в авіабудуванні і розвитку космічних технологій. Разом із Туреччиною Україна готова розробляти й виробляти нові пасажирські й транспортні літаки на базі ДП «Антонова». Зокрема, це розробка та виробництво пасажирського літака TAN – 158 на базі літака АН-158;  транспортного літака для Турецької сторони на базі літака АН- 178; літака для Турецької сторони на базі літака АН-70», – наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, сторони також домовилися про створення максимально сприятливих умов для двосторонніх транзитних перевезень, зокрема для транспортування турецьких товарів через територію Україну до Польщі, Словаччини, країн Скандинавії. «Наступні кроки співробітництва – запровадження єдиної накладної між портами України та Туреччини. Наразі сторони узгоджують тарифні та технологічні умови перевезень», – повідомив Геннадій Зубко.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа