Україна виступить у другому півфіналі Євробачення-2016 у Стокгольмі

У якому з півфіналів міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2016 країни-учасниці виходитимуть на сцену, визначали 25 січня у Stockholm’s City Hall. Представник України за результатами цього жеребкування виступатиме на сцені конкурсу в другій половині другого півфіналу.

Загалом у першому півфіналі, що пройде 10 травня, виступатимуть 18 країн. У другому – 12 травня – за право виходу у фінал позмагаються 19 учасників.

У першому півфіналі країни розподілилися так:

Перша половина: Хорватія, Фінляндія, Молдова, Вірменія, Греція, Угорщина, Росія, Нідерланди, Сан-Марино.

Друга половина: Азербайджан, Кіпр, Мальта, Боснія та Герцеговина, Естонія, Чехія, Чорногорія, Ісландія, Австрія.

До другого півфіналу потрапили такі країни-учасниці:

Перша половина: Латвія, Білорусь, Ірландія, Швейцарія, КЮР Македонія, Австралія, Литва, Польща, Ізраїль, Сербія.

Друга половина: Албанія, Болгарія, Данія, Грузія, Румунія, Словаччина, Норвегія, Україна, Бельгія.

Під час жеребкування також було визначено, у яких півфіналах на сцену Євробачення-2016 вийдуть представники країн Великої п’ятірки та країни-господарки – Швеції. Згідно з цьогорічними змінами у правилах ці учасники отримали право голосувати та презентувати свої пісні під час проведення півфіналів.

Отож, до першого півфіналу Євробачення-2016 увійшла Швеція, Іспанія та Франція, а до другого – Німеччина, Великобританія та Італія.

Нагадаємо, що півфінали та фінал 61-го пісенного конкурсу Євробачення пройдуть 10, 12 та 14 травня 2016 року. Ексклюзивно конкурс транслюватиме у прямому ефірі UΛ:Перший.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа