Україна встигла до саміту НАТО законодавчо оформити ССО

7 липня увійде в історію, як день законодавчого врегулювання діяльності Сил спеціальних операцій. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявила Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

«Сьогодні в Верховній Раді прийнято законопроект «Про внесення змін до деяких законів України  щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України» (реєстраційний номер 4795). Цей документ має надзвичайну вагу для новоствореного окремого роду Збройних сил України, адже він спрямований на забезпечення діяльності цього елітарного виду Збройних сил України, визначає правовий статус та порядок застосування Сил спеціальних операцій самостійно або у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України», – зазначила народний депутат.

Закон дозволить ССО створювати сприятливі умови для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання і стримування воєнного конфлікту. Закон буде сприяти виконанню завдань угрупованнями військ в операціях, а також виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

«Хочу привітати всіх з тим, що ми рухаємося в правильному напрямку на шляху євроатлантичної інтеграції . Відповідно, на Саміті НАТО, який почне свою роботу 8 липня у Варшаві, українським  представникам силового сектору буде про що звітувати нашим партнерам», – заявила Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Thu, 7 Jul 2016 13:41:41 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа