Україна вшановує 5-ту річницю звільнення міст сходу – план заходів

image description

1 липня на прес-конференції в Укрінформі Український інститут національної пам’яті презентував програму заходів та соціальну інформаційну кампанію до 5-річчя звільнення міст сходу України. 

Гасло цьогорічної інформаційної кампанії до 5-річчя звільнення міст сходу України – «Вертаємо своє!».

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович прокоментував: «Вертаємо своє» – це про повернення територій, людей і свободи на наші землі силами наших воїнів, добровольців, волонтерів, кожного, хто щодня допомагав армії і в тилу працював для перемоги. Ми згадуємо ці недавні події, щоб вшанувати вибір відданих Україні чоловіків і жінок. Бо тільки там, де пам’ятають загиблих, будуть ті, хто захищає живих».

Серед учасників прес-конференції: Олександр Терещенко – ветеран російсько-української війни, кавалер Ордену «За мужність» ІІІ ступеню, заступник Міністра у справах ветеранів України та Людмила Рибченко – заступниця генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні.

IJX1561987205Y0h

Спікери закцентували на тому, чому сьогодні важливо пам’ятати про російсько-українська війну та наслідки окупації ворогами.

Ветеран російсько-української війни, кавалер Ордену «За мужність» ІІІ ступеню, заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко зазначив: повернення двох третин Донбасу під контроль Києва у 2014-2015 році коштувало країні тисячі жертв – загиблих і поранених захисників України. За словами бійця, починаючи з Майдану українські патріоти пишуть «новітню історію України», в якій закарбовано імена оборонців держави.

Олександр Терещенко також зауважив: «Звільнення Краматорська, Слов’янська, Маріуполя – це найпотужніша відповідь ворогу. Ми маємо ці дати закріплювати в нашій історії і виховувати на цьому майбутнє покоління».

Український інститут національної пам’яті підготував інформаційну соціальну рекламу. В основу білбордів, сітілайтів та метролайтів лягла робота харківського художника Нікіти Тітова. Дизайн розробила студія графічного дизайну WARTA.

 У якості для друку та поширення матеріали можна завантажити за посиланням. Для соціальних мереж можна завантажити тут.

Отримано з поштової розсилки УІНП; Received: from mail114.atl231.mcsv.net ( X-Original-Sender: [email protected] [198.2.141.114]); Mon, 1 Jul 2019 09:53:32 -0400

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа