Україна vs Китай: Рішенням суду арештовано майно та акції «Мотор Січ»

Remont-udarnogo-gelikopteru-Mi-24-na-AT-Motor-Sich-scaled

Рішенням Шевченківського районного суду міста Київ арештовано майно та акції Акціонерного товариства «Мотор Січ».

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Саме за матеріалами СБУ суд ухвалив рішення про накладання арешту на цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ «Мотор Січ».

а результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності.

«Мова йде не лише про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української «Мотор Січі» – питання національної безпеки», – зазначив Голова СБУ Іван Баканов.

АТ «Мотор Січ» продовжить свою роботу згідно із вимог чинного законодавства, із збереженням робочих місць та виконанням зобов’язань в рамках виробничих замовлень.

Vyrobnytstvo-aviatsijnyh-dvyguniv-na-Motor-Sich

Нагадаємо, що наразі Головне слідче управління СБУ здійснює досудові розслідування щодо «Мотор Січі» за двома напрямами.

Перший – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

Protses-remontu-gelikoptera-Mi-8MSB-V-na-AT-Motor-Sich-1536x1024Процес ремонту гелікоптера Мі-8МСБ-В на АТ «Мотор-Січ» Фото з відкритих джерел

Раніше Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Акціонерне товариство «Мотор Січ», що розташоване у місті Запоріжжя, повернуть у власність народу України.

Раніше Україна запровадила обмежувальні заходи на три роки до громадянина Китаю Ван Цзін та трьох розташованих у Китаї компаній.

Під санкції потрапила також компанія з Британських Віргінських островів.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа