Україна відкликає всіх миротворців із закордонних місій

Bunagana, North Kivu, the 23rd of May 2012, MONUSCO Indian Peacekeepers with armored vehicle watching over Bunagana and Ruyoni hill, strong hold of M23 fighters. © MONUSCO/Sylvain Liechti

Президент України Володимир Зеленський 7 березня підписав указ про відкликання українських миротворців, які беруть участь у міжнародних місіях.
“У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, з метою захисту суверенітету та територіальної цілісності держави, відповідно до статті 7 Закону України “Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки” постановляю:
1. Відкликати національний контингент і національний персонал, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, до України з метою їхньої участі в захисті суверенітету та територіальної цілісності держави”, – йдеться в документі.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
“Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення відкликати українських миротворців – високопрофесійних військових – з усіх місій у світі. Разом з обладнанням. Для посилення вже зараз нашої армії у відсічі російській агресії”, – на своїй сторінці у Фейсбуці написав заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга.
Зокрема, йдеться про місії НАТО у Косово та ЄС у Боснії і Герцеговині.
Як відомо, в Косово в складі сил Північноатлантичного альянсу KFOR присутні 40 українських миротворців з саперно-інженерних підрозділів. В Боснію і Герцеговину планувалося відправити з України персонал для військової місії Європейського Союзу EUFOR Althea в кількості двох працівників.

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа