Україна та Молдова ведуть переговори про демонтаж Придністров’я як російського псевдоутворення

Україна та Молдова єдині в намірах демонтажу Придністров’я як російського псевдо утворення. Про це повідомила народний депутат України Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

«Залізничники України та Молдови досягли згоди реалізувати проект будівництва залізничної ділянки Березине-Басарабяска та капітального ремонту колії ділянки Арциз-Березине. Це дозволить молдовській стороні налагодити прямий зв’язок з одеськими портами в об’їзд Придністров’я та підвищить ефективність логістики у сфері вантажоперевезень», – повідомила Фріз.

Вона зазначила, що у ході переговорів домовлено про відновлення колії та капітальний ремонт інфраструктури цієї ділянки. За попередніми розрахунками, роботи розпочнуться влітку 2016 року.

«До цього часу розглядаємо варіанти суттєвого обмеження в’їзду-виїзду через прикордонні пункти на дільниці українсько-молдовського кордону, що контролюється Тирасполем», – повідомила депутат.

Ірина Фріз підкреслила, що підвищення військової активності з боку невизнаного Придністров’я, виконання його маріонетковим керівництвом вказівок Кремля створюють загрозу регіонального рівня, що не може залишатися поза увагою України.

«Київ буде жорстко та безкомпромісно реагувати на подальші наміри Росії створювати військові загрози на кордонах України та Молдови через підконтрольний маріонетковий уряд ПМР. Продовження політики «бряцання зброєю» на фоні зростаючого зубожіння населення невизнаного Придністров’я вимагає від нас пришвидшених темпів тиску на Тирасполь до повної ліквідації загрози та відновлення цілісності Республіки Молдова. Після анексії Криму на агресії на Донбасі Україна не може ігнорувати виклики та загрози та має діяти рішуче, попереджаючи створення Москвою нових конфліктів», – додала Фріз.

Джерело: Received from 193.19.152.14 (proxying for 192.168.12.36) (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Fri, 23 Oct 2015 10:13:41 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа