Україна сподівається, що Червоний Хрест допоможе у пошуку пропалих безвісти у війні на Донбасі

Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат  Ірина Геращенко, яка представляє Україну в робочій групі гуманітарних питань в рамках  nристоронньої  контактної групи, зустрілася з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Аланом  Ешліманном.

Під час зустрічі сторони обговорили активізацію роботи в гуманітарних питаннях. Також Ірина Геращенко висловила позицію України, що саме організація МКЧХ має бути долучена до питання пошуку та ідентифікації зниклих безвісти в конфлікті на Донбасі. Вона нагадала, що на сьогодні в списках зниклих безвісти є щонайменше 1460 чоловік і дуже важливо встановити їх долю. Також, вона ще раз підкреслила зацікавленість української сторони в тому, щоб МКЧХ був долучений до гуманітарних місій, які українська влада готова формувати і передавати на тимчасово окуповані території для підтримки нужденних, в соціальні та медичні установи.

“Ми хочемо, щоб ці вантажі справедливо і адресно роздавалися і тому виступаємо за залучення до цієї гуманітарної місії саме МКЧХ”. Також вона поінформувала, що наступна зустріч гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи відбудеться у Мінську вже наступного тижня, дата зараз узгоджується. Головними питаннями порядку денного, що їх обговорять представники України, РФ та ОБСЄ, буде обмін полоненими та гуманітарні вантажі.

В свою чергу , Голова Делегації МКЧХ в Україні  п. Ешліманн заявив про готовність організації сприяти в допомозі тим, хто потерпає від конфлікту і підкреслив аполітичний та незалежний статус своєї організації.

Received: from webmail.uh.ua  [93.190.43.23]  Thu, 14 May 2015 18:00:10 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа