Україна розриває тайожний союз: ратифіковано договір про зону вільної торгівлі з Узбекистаном

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про ратифікацію Протоколу про застосування Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року між його Сторонами та Республікою Узбекистан», реєстр.№0060. За відповідне рішення проголосувало 234 депутати.

Перед голосуванням народний депутат України Юрій Соловей закликав Парламент підтримати дану законодавчу ініціативу.

«Понад 4 роки ми не могли ратифікувати дану угоду. Це дуже важлива угода, враховуючи те, що республіка Узбекистан, в умовах російської агресії, продовжує вести з Україною економічні відносини, тому прошу Вас підтримати дану ратифікацію», – сказав Соловей.

Нагадаємо, протокол про застосування Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року між його Сторонами та Республікою Узбекистан вчинений 31 травня 2013 року в м. Мінськ.

Протокол спрямований на забезпечення застосування положень Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року у відносинах між Республікою Узбекистан та Сторонами Договору, з урахуванням умов, передбачених даним Протоколом, та розширення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Згідно з положеннями Протоколу, Республіка Узбекистан не застосовує по відношенню до України імпортні та експортні мита.

Джерело – поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа