Україна повинна розробити свій шлях відновлення миру, використовуючи досвід інших країн

Сьогодні на прес-конференції «Участь широкого кола громадськості в процесі мирного врегулювання конфлікту на сході України», організованій асоціацією «Східне партнерство», прозвучало звернення до Президента включити громадські організації в процес Мінських переговорів.

Нагадаємо, що учасники асоціації «Східне партнерство», спираючись на статтю 5 Конституції України, звернулися до Президента з проханням вжити всіх можливих заходів щодо залучення широкого кола громадськості до переговорних процесів щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України.

В ході конференції Голова Міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» і асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан відзначив, що Україна – далеко не перша країна, що стикається з проблемою сепаратизму. А значить, потрібно вивчити досвід світових країн, щоб побороти цю проблему. «Можна взяти за основу історію Південного Тіролю. Більше 50 років Італія повертала цю територію під свою юрисдикцію. На сьогоднішній день, Південний Тіроль – прекрасний регіон з гарною інфраструктурою та економікою. Але для цього було докладено величезних зусиль », – сказав Вадим Горан.

Але також він уточнив, що на Сході України існують специфічні проблеми, для вирішення яких недостатньо просто чужого досвіду. «Україна повинна розробити свій шлях відновлення миру, використовуючи досвід інших країн. Для того, щоб його розробити, як ми бачимо на сьогоднішній день, в переговорному процесі повинні брати участь громадські організації та народ України. Тому ми і звернулися до Президента, закликаючи, щоб народ міг сам самостійно вирішити свою долю, виробити свій, український варіант вирішення конфлікту».

Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа