Україна потрапила в список країн, яким Єврокомісія виділила ще 35 млн. євро на боротьбу з ковідом

vaccines_eap_twitterВ рамках зусиль Європейського Союзу з підтримки вакцинації в країнах-партнерах сьогодні Комісія збільшила з 40 млн євро до 75 млн євро свій пакет допомоги для розгортання безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 та прискорення вакцинаційних кампаній у шести країнах Східного партнерства: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна.

З цим новим пакетом допомоги у розмірі 35 мільйонів євро ЄС прагне значно розширити доступ до вакцин у регіоні Східного партнерства на тлі глобального дефіциту вакцин, полегшивши обмін вакцинами між державами-членами ЄС та відшкодуючи їх вартість. Ця допомога доповнює підтримку ЄС ініціативи COVAX, всесвітньої установи щодо забезпечення справедливого та універсального доступу до вакцин проти COVID-19, а також прагнення до справедливого та прозорого розповсюдження вакцин у країнах Східного партнерства.

Пакет додається до першого пакету допомоги вартістю 40 мільйонів євро, запущеного у лютому з метою негайного зміцнення готовності населення до безпечної та ефективної вакцинації у партнерстві зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Підтримка ЄС включала навчання менеджерів охорони здоров’я та медичного персоналу, які беруть участь у кампанії вакцинації, ключову матеріально-технічну підтримку доставки та поводження з вакцинами і матеріалами, дані про вакцинацію та моніторинг безпеки, комунікації та залучення громад, а також підтримку розвитку цифрового сертифікату COVID.

Сьогоднішня прийнята програма є частиною глобальної реакції Команди Європи на COVID-19 і спирається на спільні зусилля з державами-членами та співпрацю ЄС з ВООЗ на сьогоднішній день. Вона також ґрунтується на перших регіональних заходах щодо подолання пандемії COVID-19 у Східному партнерстві минулого року, коли ЄС та ВООЗ об’єднали зусилля та розпочали ініціативу «Співробітництво в галузі охорони здоров’я» у розмірі 35 мільйонів євро у рамках Східного партнерства. Ця акція забезпечила значні медичні товари по всьому регіону, включаючи понад 11 мільйонів засобів індивідуального захисту, 12 000 лабораторних наборів, понад 1500 апаратів штучної вентиляції легенів, концентратори кисню та пульсоксиметри та понад 20 000 наборів для тестування ПЛР.

Джерело: ec.europa.eu

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа