Україна поставляє в Росію військової продукції в рік на 1 млрд. доларів

У 2013 році Україна поставила іншим країнам товарів військового та подвійного призначення на суму 2,38 млрд. доларів США. З яких до Росії – на суму приблизно 1 млрд. доларів, що становить майже 40 % від загальних обсягів поставок.

В рамках двосторонньої виробничої науково-технічної кооперації підприємств оборонних галузей промисловості в 2013 році були задіяні 79 українських та 859 російських підприємств.

При цьому експорт контрольованих товарів в РФ відчутно перевищує імпорт. Зокрема, протягом 2013 з Росії в Україну було імпортовано товарів військового та подвійного призначення на суму 0,7 млрд. дол

Варто відзначити, що 81% імпорту зазначених товарів з Росії припадає на паливні елементи (ТВЕЛ) для атомних електростанцій.

У цьому зв’язку примітно, що в даний час українська компанія ” Енергоатом” досягла домовленостей з американською компанією Westinghouse про відновлення поставок ядерного палива в рамках продовженого до 2020 г контракту, який був підписаний у 2008 році (при Януковичі даний контракт був заморожений для укладення аналогічних контрактів з Росією). Паливо вироблятиметься на виробничих потужностях Westinghouse Electric Sweden AB у Швеції.

Секція « Браво » групи «Інформаційний Спротив»

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа