Україна наполягатиме в Мінську про неприпустимість фейкових виборів на окупованих теріторіях

Про це на сторінці Фейсбук написала народний депутат, Уповноважений Президента України  з мирного врегулювання ситуації  в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

«Сьогодні чергове засідання чотирьох робочих груп в Мінську ( гуманітарної, економічної, безпекової, політичної) і потім – Тристоронньої контактної групи. Ключова позиція, з якою ми , як представники України , будемо виходити сьогодні в усіх групах – це неприпустимість проведення будь – яких фейкових виборів на окупованих територіях і вимога їх скасувати», – написала народний депутат.

Крім того, вона зазначила, що такі жорсткі директиви отримано і від Президента. «Вибори на Донбасі можуть проходити тільки за українським законодавством (всі інші плани і пропозиції – то виключно особиста думка їх авторів, а закони України пишуть ті, хто має на це право законодавчої ініціативи і приймає виключно ВР , а не будь – яка робоча група), згідно стандартам ОБСЄ , з допуском і повноцінною роботою українських медіа», – написала Ірина Геращенко.

«Ми будемо вимагати скасування ” указів” маріонеток Кремля про проведення виборів, бо призначати їх може виключно ВР, а не самопризначенці. У ВР ще минулого тижня зареєстровано текст відповідної заяви про неприпустимість фейкових виборів і звернення до міжнародних організацій та демократичних країн дати жорстку оцінку цим спробам маріонеток Кремля зірвати мирний процес», – зауважила парламентар.

Також вона додала, що сьогодні буде оприлюднено спільну заяву голови ВР і голів двох парламентських профільних комітетів – євроінтеграції і закордонних справ, щодо неприпустимості фейкових виборів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа