Україна на дипломатичному фронті Вашинґтона: сенат і держсекретар

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в рамках візиту до США провів зустріч з членом Комітету Сенату у закордонних справах та Сенатського українського кокусу Марко Рубіо.

Міністр ознайомив Сенатора з поточною ситуацією в Україні, насамперед у контексті останніх дій Кремля з ескалації збройного конфлікту на Донбасі.
Сенатор Рубіо запевнив Павла Клімкіна у підтримці Конгресом зусиль України у протистоянні російській агресії та впровадженні реформ. Він також підкреслив важливість збеження трансатлантичної єдності у питанні солідарності з Україною та надання допомоги для модернізації та посилення обороноздатності нашої держави.
Павло Клімкін подякував Сенаторові Рубіо за постійну підтримку України та співавторство у низці законодавчих ініціатив Конгресу США, спрямованих на збереження та посилення санкційного тиску на РФ та надання нашій державі подальшої допомоги у безпековій, фінансовій та інших площинах.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

Міністр закордонних справ України подякував за солідарність Сполучених Штатів у боротьбі України проти агресії РФ. Послідовна практична підтримка, яку надають Сполучені Штати, дозволила Україні досягти істотного прогресу у проведенні комплексних соціально-економічних перетворень та реформуванні сектору безпеки й оборони.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон наголосив, що США і надалі підтримуватимуть Україну, а санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії та деокупації Донбасу і Криму.

Співрозмовники також домовилися працювати над підготовкою зустрічі між Президентами України та США.

Виступ Клімкіна в Сенаті США можете почитати (англійською) тут.

Джерело – usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа