Україна, Литва й Канада організували міжнародну акцію підтримки України у Вашинґтоні

DSC_144302-big

У рамках співпраці з програмою професійних обмінів «Відкритий світ» Посольство України в США організувало спільний захід для учасників та парламентаріїв з України, Литви та Канади, які перебувають у Вашингтоні з метою консолідації міжнародної підтримки.

Посол України в США Валерій Чалий наголосив на важливості спільних дій на підтримку України з боку всіх її друзів, таких як Литва та Канада. Він також відзначив важливість місії учасників програми «Відкритий світ», які сьогодні можуть побачити дипломатію в дії, а завтра самостійно виступати посланцями України у різних куточках Сполучених Штатів, куди члени делегації незабаром відбудуть: у штатах Айова, Вашингтон, Каліфорнія, Небраска та Орегон.

Заступник Голови Комітету у європейських справах, колишній Прем’єр-міністр Литви, радник Президента України Андріус Кубіліус запевнив у твердій підтримці України та готовності литовських політиків відстоювати Україну на міжнародній арені, зокрема у США. Голова Групи дружби з Україною у Парламенті Канади Борис Вжесневський наголосив, що його країна теж прагне допомогти Україні подолати виклики російської агресії. Голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради України Ганна Гопко подякувала литовським та канадським колегам і зазначила, що у новоствореної європейської міжпарламентської коаліції на підтримку України є плани щодо розширення діяльності та залучення нових іноземних партнерів. Голова Підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету ВР України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська привернула увагу до важливості енергетичної безпеки.

Захід також відвідали народний депутат України, член групи з міжпарламентських зав’язків із США Мустафа Найєм, який проводить у Вашингтоні зустрічі на підтримку акції #FreeSentsov, Віце-спікер Сейму Литви, Голова Комітету у європейських справах Гедімінас Кіркілас, Заступник Голови Комітету Міндаугас Пуйдокас, Голова Підкомітету Сейму Литви з питань трансатлантичних відносин Зігімантас Павіліоніс, Посол Литви у США Роландас Кріщіунас, керівник Української служби «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе та директор УНІС Михайло Савків.

У рамках програми «Відкритий світ» США відвідують представники державного та громадського секторів України для вивчення досвіду роботи у соціальній сфері.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа