Україна хоче приєднатися до проекту швидкісного інтернету Ілона Маска Starlink

Starlink

Мінцифри веде переговори з компанією SpaceX Ілона Маска, щоб зробити Україну пілотним майданчиком для запуску швидкісного інтернету Starlink.

Міністерство цифрової трансформації сподівається, що Україна може стати однією з перших країн в Європі для запуску швидкісного інтернету Starlink. Про це заявив глава Мінцифри Михайло Федоров, передає Суспільне.

«Нам допомагають налагодити зв’язок з компанією Starlink для того, щоб Україна стала пілотним майданчиком, третьою або четвертою країною в Європі, тому що дві вже приєдналися, для цього проєкту», — заявив глава Мінцифри.

Федоров додав, що Україна зробила відповідну пропозицію, а в міністерстві прораховують бізнес-модель проєкту і аналізують, яку інфраструктуру потрібно побудувати в країні, щоб реалізувати цю ідею.

«Ми першими в світі запустили електронні паспорти, швидку реєстрацію бізнесу. Тому потрібно працювати з Starlink, з такими брендами. Тому ми хочемо приєднатися до пілота, ми будемо робити все, щоб побудувати базову станцію для участі в цьому проєкті», — заявив глава Мінцифри.

За словами міністра, Україна також працює з іншим європейським проєктом, який також пов’язаний з супутниковим інтернетом.

Нагадаємо, що на початку лютого цього року SpaceX Ілона Маска почала приймати попередні замовлення на інтернет Starlink. Користувачі з Британії, США та Канади отримали можливість ввести свою домашню адресу і внести перший внесок в $99 за комплект з антени і маршрутизатора.

Starlink — проєкт американської компанії SpaceX по розробці високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв’язку і запусків великої їх кількості в космос. Утворена таким чином нова система зв’язку зможе надавати доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених від комунікацій місцях.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа