Україна дозволила іноземцям служити в ЗСУ на офіцерських посадах

Верховна Рада дозволила іноземцям та людям без громадянства служити у Збройних силах України за контрактом на офіцерських посадах, повідомив міністр оборони Рустем Умєров. 

Відповідний законопроєкт підтримали 276 народних депутатів. Ініціатива дозволить громадянам інших країн укладати контракти зі Збройними силами України, Нацгвардією та Держспецслужбою транспорту.

Кандидати матимуть пройти спеціальну перевірку в майбутньому Центрі рекрутингу іноземців. Фахівці установи перевірятимуть законність перебування людини на території України та чи мала вона адміністративні або кримінальні правопорушення за українським законодавством.

Крім того, звертатимуть увагу чи є у людини зв’язки з іноземною розвідувальною або підривною діяльністю проти України, а також на інші фактори, які можуть “перешкодити прийняттю на військову службу за контрактом”, йдеться в тексті закону. 

Раніше іноземні громадяни могли служити лише на рядових та сержантських посадах. “Новий закон посилює кадровий потенціал нашого війська”, – сказав міністр. “Продовжуємо разом працювати над зміцненням наших Сил оборони”. 

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа