УККА засуджує відновлення Росії В Раді Європи

ucca-blanc2

pare_deleg

В результаті безпрецедентного тиску та фінансового шантажу Російської Федерації Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) беззастережно здала свою легітимність відновленням права голосу Російської Федерації в Раді Європи, хоч ігноруючи власні висновки Ради, Російська Федерація неодноразово порушувала Статут Ради Європи і зобов’язання Росії перед Радою.

З моменту вторгнення в Україну в 2014 році, Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), найбільше представництво американців українського походження, закликав до рішучих дій проти Російської Федерації від законослухняної міжнародної спільноти вільних націй, попереджаючи, що будь що інше може б лише підбадьорити Росію і підірвати самі основи регіонального і глобального миру і безпеки. Отож, з квітня 2014 року російську делегацію в ПАРЄ було позбавлено права голосу в органі, її права бути представленою в Бюро Асамблеї, Президентському комітеті ПАРЄ, Постійному комітеті ПАРЄ і права брати участь у спостереженні за виборами.

Після цієї рішучої дії у 2014 році (Резолюція 1990) ПАРЄ прийняла численні додаткові резолюції, які засуджують дії Росії:
За порушення прав меншин у Криму, зокрема кримських татар та українців;
За обмеження доступу до Криму міжнародним організаціям, включаючи органи з прав людини Ради Європи;
За закриття кримськотатарського телеканалу ATR, загрози кримськотатарським організаціям, забороні кримськотатарського меджлісу та заборони членам парламенту України Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову повернутися до Криму;
З 2015 року ПАРЄ прийняла численні резолюції, які вимагали від Росії вивести всі російські війська, включаючи приховані сили іхтамнєт, з України, звільнити всіх заручників, військовополонених і незаконно утриманих осіб і негайно скасувати незаконне приєднання Криму.

І все ж, менше, ніж через місяць після того, як Трибунал ООН з морського права постановив, що російські органи повинні звільнити 24 хоробрих українських моряків, які були захоплені в порушення Міжнародних морських конвенцій, і менш ніж через тиждень після того, як спільна слідча група, очолювана Голландією, (JIT) оголосила звинувачення проти 4 російських військовиків за вбивство всіх 298 пасажирів і членів екіпажу на рейсі авіакомпанії Malaysia Airlines MH17, 128 з 190 делегатів ПАРЄ ганебно голосували за передачу точно неправильного сигналу країні, яка вдалася до збройної агресії та вторгнення в Україну і Грузію, отруєння європейських громадян радянським нервовим агентом “Новічок”, і активно прагне дестабілізувати демократію по всій Європі.

УККА засуджує рішення Ради Європи відновити повноваження Росії в Раді і виступає з націями України, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Словаччини після їх мужнього відходу від ПАРЄ. Непокірна заява цих делегацій до європейського континенту ставить під сумнів майбутнє Ради Європи, яке вони вважають “втратою довіри людей, яких вона захищає”.

Сьогодні громадяни Криму та районів Східної України живуть під постійною загрозою терору від своїх російських окупантів, а понад 100 українців залишаються у в’язницях, незаконно викрадені з батьківщини. Лише завдяки постійному міжнародному тиску, включаючи підтримку та збільшення санкцій ЄС та США, Російська Федерація буде переконана припинити порушення міжнародного права і вивести свої військові формування з усієї міжнародно визнаної української території.

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа