Участь у виборах — головний спосіб захистити себе — ініціатива «Першого грудня»

«Наш обов’язок — прийти та обрати нового президента» — cуспільні авторитети закликали співгромадян взяти участь у всенародних виборах, бо сьогодні це — головний засіб захистити себе, свій народ і державу, а неучасть у виборах — зречення власної відповідальності за її долю.

Таку заяву оприлюднили представники Ініціативної групи «Першого грудня» В’ячеслав Брюховецький, Євген Сверстюк та Вадим Скуратівський 20 травня на прес-конференції у Києві, де оприлюднили звернення групи «Наш обов’язок — прийти та обрати нового президента».  

Уперше обрання нового глави нашої держави проходитиме в умовах військової, політичної та економічної агресії проти України. Відтак суспільні авторитети особливо підкреслили, що новий президент приходить у важкий час і потребуватиме підтримку народу.

«Революція гідності мала мільйони облич. Президент повинен завжди пам’ятати про свою рівність з мільйонами та обов’язок служити цінностям, за які поклали життя наші брати і сестри. Обов’язок нового Президента — здійснити великі надії всієї країни на справжню свободу та демократію, вільну економіку без корупції та криміналітету», — йдеться в заяві.

Натомість обов’язок громадян — не лише очікувати дій нового глави держави, а самостійно і щоденно дбати про захист своїх прав і свобод. «Маємо утвердити в Україні підзвітність уряду та постійний контроль громадянського суспільства за владою. Потрібен справжній діалог всього суспільства», — йдеться в заяві.

«Але за жодних обставин — підкреслюють у Ініціативній групі “Першого грудня” — не може бути компромісу з тими, хто хоче знищити Україну. Не можна ставити під загрозу національну ідею, демократію,безпеку і європейську перспективу».

Ініціатива «Першого грудня» переконана, що широкий діалог повинен відкрити шлях для справжнього суспільного договору між громадянами, владою і бізнесом, який об’єднає Україну як вільну державу вільних людей і повноцінного учасника Об’єднаної Європи.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа