Участь Росії в цьогорічному Євробаченні закінчилась остаточно

98401Європейська мовна спілка, яка є організатором конкурсу “Євробачення”, заявила, що Російська Федерація не зможе взяти участь у пісенному конкурсі цьогоріч. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті EBU.

Як відомо, після офіційного підтвердження того, що представниці від Росії Юлії Самойловій заборонений в’їзд в Україну, Європейська мовна спілка запропонувала РФ два альтернативні варіанти: перший – брати участь у конкурсі дистанційно, другий – вибрати іншу кандидатуру. Однак обидві пропозиції російський центральний телеканал “Первый канал” відхилив і відмовився транслювати конкурс.

“На жаль, це означає, що Росія більше не зможе взяти участь у конкурсі в цьому році. Ми дуже хотіли, щоб усі 43 країни змогли взяти участь, і зробили все можливе для досягнення цієї мети”, – йдеться в заяві Європейської мовної спілки.

Водночас голова наглядової ради “Євробачення” Франк-Дітер Фрейлінг засудив заборону на в’їзд Самойловій з боку України, оскільки таке рішення “підриває неполітичний характер” конкурсу, вважає він.

Однак в ЄМС наголосили, що якісне шоу в Києві лишається для європейських організаторів пріоритетом.

Джерело: 5.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа