У Житомирі заблокували черговий наркотрафік: трьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурора Житомирської обласної прокуратури трьом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному виробництві, зберіганні, пересиланні з метою збуту і збуті наркотичного засобу і психотропної речовини, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протиправним наркобізнесом займався 44-річний житомирянин разом з двома жителями Житомирського району.

Кримінальна логістика підозрюваних базувалася на замкнутому циклі. Зокрема, спільниця з односельчанином вирощували рослини конопель, приховуючи посіви у полі між рядками кукурудзи.

Зібраний урожай висушували, подрібнювали, фасували та передавали для збуту. Житомирянин підшукував покупців канабісу безпосередньо у місті. В інші області надсилав поштою.

Протягом грудня 2023 – жовтня 2024 років задокументовано майже півтора десятка фактів збуту та перевезення з метою збуту підозрюваними наркотичних засобів і психотропних речовин.

Днями наркоторговців було викрито та затримано під час перевезення з метою збуту наркотовару. З автомобіля вилучено близько десятка поліетиленових зіп-пакетів з психотропною речовиною та наркотичним засобом.

Також під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено понад 20 кг канабісу, готівку у гривневому та доларовому еквіваленті, банківські картки, чорнові записи, декілька сотень зіп-пакетів для фасування тощо.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, співучасниці – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 16.10.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа