У Житомирі в’язню-танкісту терорганізації «днр» «добавили» 5 років тюрми за заперечення збройної агресії рф проти України

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури ув’язненого громадянина визнано винним у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників, вчинених повторно (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Його засуджено до 5 років 1 місяця позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 40-річний житель Донеччини цьогоріч, протягом лютого-травня неодноразово заперечував збройне вторгнення рф в Україну, тимчасову окупацію частини території, ставив під сумнів суверенність держави.

Ворожі наративи поширював серед співкамерників та працівників виправної колонії Житомира, де відбував покарання. Раніше він був засуджений за участь у НЗФ так званої «днр» – воював проти ЗСУ у складі танкового батальйону.

Ув’язнений категорично стверджував, що східна частина України та Крим – це росія, що у 2014 році Київ напав на Донбас, і за це українців треба страчувати. Тому, як тільки звільниться, візьме автомат і знову воюватиме проти ЗСУ, щоб усіх розстрілювати, навіть українську символіку. Також очікує, що прийде ворог і першими звільнить засуджених та приєднає частину України до рф.

Засуджений називав законним проведений на тимчасово окупованих територіях псевдореферендум та вихвалявся, що сам їздив у росію просити танки й зброю для захисту Авдіївки і так званих «днр» і «лнр». Переконував, що збройна агресія рф проти України – це внутрішній громадянський конфлікт.

Палкий прихильник окупантів при кожній нагоді нав’язував співрозмовникам свої антиукраїнські переконання, а працівників виправної колонії навіть агітував перейти на бік рф.

Висновками лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи підтверджено скоєння засудженим злочинів проти миру і безпеки громадян.

Досудове розслідування проводило УСБУ в області. Оперативний супровід здійснювало Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 22.10.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа