У Житомирі відбувся велелюдний мітинг на захист мови

9 липня біля стін Житомирської облдержадміністрації відбувся велелюдний мітинг на захист української мови. Ініціатором заходу виступив Комітет захисту української мови, до складу якого увійшов професорсько-викладацький склад навчальних закладів області, громадські та політичні діячі.

На мітингу виступили відомі житомиряни Віктор Мойсієнко, Володимир Єршов, Лариса Вербило, настоятель Свято-Михайлівського собору отець Богдан. Також взяв слово правозахисник, голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін.

“Нинішній режим перейшов останню межу, піднявши руку на українську мову. Після цього зухвалого кроку Партія регіонів та її сателіти – КПУ, Народна партія та інші, остаточно втратили легітимність”- сказав у своєму виступі Сидір Кізін.

“Після ганебного голосування в Верховній Раді депутати від згаданих партій усіх рівнів повинні вийти із цих політичних сил, інакше нестимуть відповідальність за злочини проти українського народу. Ми маємо бойкотувати ці партії на місцях, не дати їм жодного голосу на майбутніх парламентських виборах, та звільнити країну від кримінальної окупації”, – зазначив Сидір Кізін.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа