У Женеві розпочала роботу Конференція, присвячена розмінуванню територій на Донбасі

Народні депутати Артур Герасимов та Ольга Бєлькова беруть участь у міжнародній експертній конференції у Женеві, присвяченій питанням гуманітарного розмінування та мінімізації ризику інцидентів з вибухонебезпечними предметами на Донбасі. Конференція організована офісом координатора проектів ОБСЄ в Україні, Женевським Міжнародним Центром з Гуманітарного Розмінування (GICHD) та Женевським Центром Демократичного Контролю за Збройними Силами (DCAF).

Як повідомив Артур Герасимов,  головну увагу буде приділено удосконаленню можливостей України по очищенню територій від вибухонебезпечних предметів, особливо тих, що виникли на Донбасі через агресію Російської Федерації.

“Станом на сьогодні,  на Донбасі очікують на розмінування більше 20 000 квадратних кілометрів території, особливу небезпеку на яких становлять саморобні вибухові пристрої», – зазначив Артур Герасимов.

Народний депутат також повідомив, що окремо було наголошено на важливості відповідної профілактики і роботи з населенням, особливо з дітьми.  Кращий міжнародний досвід гуманітарного розмінування буде застосовано депутатами фракції БПП в ході покращення законодавчого забезпечення цієї сфери в Україні.

У конференції також приймають участь представники СММ ОБСЄ в Україні, РНБО, МО, МВС, МЗС та Міністерства Інфраструктури України.

Received: from webmail.uh.ua  [93.190.43.23]   (envelope-from [email protected]) Wed, 29 Apr 2015 13:15:51 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа